De plannen van Clan de Banlieue voor hun eigen Rotterdamse voetbalclub. - www.fcb-hwd.nl

De plannen van Clan de Banlieue voor hun eigen Rotterdamse voetbalclub.

De plannen van Clan de Banlieue voor hun eigen Rotterdamse voetbalclub.

6 oktober 2021 10:45

Anne Kersten

Eigenlijk is het een totaal logische stap. Als de jongens van Clan de Banlieue een studieopdracht weten uit te bouwen tot een van de meest succesvolle streetwearlabels ter wereld, kunnen ze ook de gevallen Rotterdamse voetbalclub R.H.V. Leonidas nieuwe leven inblazen. Wat zijn hun plannen met FC Banlieue?

Wat is de missie van Clan de Banlieue? 

"Kort gezegd is onze missie om voor een stukje banlieue in iedereen te zorgen. Dat doen we in de vorm van kleding en hoe we dingen doen, en dat geven we door aan onze consumenten en volgers. Clan de Banlieue is ooit begonnen als schoolproject, met de insteek van het halen van mijn diploma. Nu zijn we in een heel ander stadium. Dat is echt zo gegroeid. We hebben gekeken naar de normen en waarden die we hebben meegekregen in onze opvoeding en dat geprobeerd te vertalen naar de dingen die we doen. We hebben iets geflikt wat zo 1-2-3 niet mogelijk lijkt; dat willen we ook uitdragen."

"Het is niet overigens niet aan ons om te bepalen hoe mensen hun leven zouden moeten leiden. Het gaat erom hoe wij de wereld zouden willen zien: we proberen heel veel te doen voor de mensen om ons heen en soms begint dat bij degenen links en rechts van je. Soms haal je voldoening uit dingen die niet resulteren in geld, maar in een lach op iemands gezicht: dat proberen wij op onze vierkante meters in Noord uit te dragen. Die vierkante meters proberen we steeds iets groter te maken, om te laten zien dat niets onmogelijk is."

Waarom een voetbalclub, hoe past dat bij het merk? 

"Vorig seizoen hebben we denk ik als eerste kledingmerk ever een voetbalshirt gemaakt voor een professioneel team; Sparta. Wij zijn opgegroeid met voetbal, de consument houdt van voetbal: iedereen houdt van voetbal. Het is een taal die iedereen spreekt. Dit probleem (de voetbalclub die omviel, red.) kwam op ons pad en wij proberen dat op te lossen. Dat is het stukje maatschappelijk ondernemen, dat hoort bij ons. Wij willen onze visie overdragen aan voetballende kinderen."

Wat willen jullie met die club bereiken?

"We willen onze visie uitdragen. Ik speel zelf in het eerste, m'n compagnon speelt er ook zelf. Iemand van ons zit samen met de voetbalvaders Koen en Niels in het bestuur en ik regel ook de randzaken, de leuke dingen eromheen. De trainers die we aanstellen moeten ook onze visie delen en dan willen we op niveau gaan spelen."

"De jeugd speelt sowieso al op het hoogste niveau, dat zijn de spelers die we hebben overgenomen van Leonidas. De kinderen hebben een droom. komen drie keer per week naar de club om iets te doen waar ze plezier bij hebben. Dat is iets wat wij 24/7 moeten bewaken. We willen de kinderen met een nieuwe club en een nieuw complex laten groeien en de beste voetballers maken die we van ze kunnen maken."

Wat is volgens jullie de belangrijkste eigenschap voor een speler van Banlieue FC?

"We willen een club bouwen waar bepaalde disciplines worden ingegoten; waar normen en waarden gelden, die voor ieder van ons gelden. Teamverband, respect voor anderen; dat zijn dingen die belangrijk zijn. De kinderen worden getraind om prestaties te leveren op een leuke, respectvolle manier."
Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1217673/Dit-zijn-de-plannen-van-het-populaire-streetfashionlabel-Clan-de-Banlieue-voor-hun-eigen-Rotterdamse-voetbalclub
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!